Elérhetőségek

Képeslevelezőlap-gyűjtők Egyesülete

Cím: 9700 Szombathely,
Kisfaludy Sándor u. 1 - Pf: 233
Telefon:
+36(20)2865806
Gyűjtők Egyesület támogatása


Kismartonban jártunk

2018.10.07. 04:33

A Burgenlandi Bélyeggyűjtő Egyesület Kismarton Kulturális Kongresszusi Centrumában tartotta megalakulásának 60 éves jubileumi rendezvényét, melynek megnyitására 2018. október 4-én került sor. 

A rendezvény fő szervezője Dr. Herbert Simon a burgenlandi Bélyeggyűjtő Klub elnöke volt. A programsorozat kapcsolódott Dr. Semmelweis Ignác születésének 200. jubileumi ünnepségéhez is, mely évfordulóra az osztrák posta külön bélyeget adott ki, alkalmi bélyegzővel. A magyar posta által kiadott elsőnapi boríték a burgenlandi 245 oldalas jubileumi évkönyvben is szerepel. A könyv a szombathelyi székhelyű Képeslevelezőlap-gyűjtők Egyesületének rövid történetét is tartalmazza magyar és német nyelven – a szombathelyi gyűjtőkiállítások képeivel. 

A rendezvény megnyitóján köszöntötte a megjelenteket Mag.Thomas Steiner Kismarton polgármester is. 

Az ünnepségen jelen volt Dr. med. Cristopher Semmelweis, aki Dr.Semmelweis Ignácról neves orvosról emlékezett meg. 

Az ünnepségen bélyeg – és képeslevelezőlap kiállítás nyílott, melyen a 11 kiállító között   látható volt Kőszegfalviné Pajor Klára (Szombathely) „Szent Márton képeslevelezőlapokon”, Kiss Attila (Szombathely) „Egzotikus állatok” és Steiner Józsefné (Nagyatád) „Vaddisznó” kiállítási anyaga is.

Kismartonban jártunk

Vissza az előző oldalra!
Képeslevelezőlap-gyűjtők Egyesülete - Magyar