9700 Szombathely,
Kisfaludy Sándor u. 1 - Pf: 233
Telefon: +36(20)2865806

Programok

2018. október 07., 04:33Kismartonban jártunk

Kismartonban jártunk a 60 éves a Burgenlandi Bélyeggyűjtő Kör ünnepi rendezvényének megnyitóján

A Burgenlandi Bélyeggyűjtő Egyesület Kismarton Kulturális Kongresszusi Centrumában tartotta megalakulásának 60 éves jubileumi rendezvényét, melynek megnyitására 2018. október 4-én került sor. 

A rendezvény fő szervezője Dr. Herbert Simon a burgenlandi Bélyeggyűjtő Klub elnöke volt. A programsorozat kapcsolódott Dr. Semmelweis Ignác születésének 200. jubileumi ünnepségéhez is, mely évfordulóra az osztrák posta külön bélyeget adott ki, alkalmi bélyegzővel. A magyar posta által kiadott elsőnapi boríték a burgenlandi 245 oldalas jubileumi évkönyvben is szerepel. A könyv a szombathelyi székhelyű Képeslevelezőlap-gyűjtők Egyesületének rövid történetét is tartalmazza magyar és német nyelven – a szombathelyi gyűjtőkiállítások képeivel. 

A rendezvény megnyitóján köszöntötte a megjelenteket Mag.Thomas Steiner Kismarton polgármester is. 

Az ünnepségen jelen volt Dr. med. Cristopher Semmelweis, aki Dr.Semmelweis Ignácról neves orvosról emlékezett meg. 

Az ünnepségen bélyeg – és képeslevelezőlap kiállítás nyílott, melyen a 11 kiállító között   látható volt Kőszegfalviné Pajor Klára (Szombathely) „Szent Márton képeslevelezőlapokon”, Kiss Attila (Szombathely) „Egzotikus állatok” és Steiner Józsefné (Nagyatád) „Vaddisznó” kiállítási anyaga is.
« Vissza az előző oldalra!

Képeslevelezőlap-gyűjtők Egyesülete - Magyar