Elérhetőségek

Képeslevelezőlap-gyűjtők Egyesülete

Cím: 9700 Szombathely,
Kisfaludy Sándor u. 1 - Pf: 233
Telefon:
+36(20)2865806
Gyűjtők Egyesület támogatása


Hunfila és Alpokadria Nemzetközi Bélyegkiállítás

2016.05.06. 14:41

2016. május 6 -8 között Szent Márton születésének 1700. évfordulója alkalmából Szombathely ad otthont a bélyeggyűjtők legnagyobb ünnepének, a 89. Bélyegnapnak, és egyszerre két rangos nemzetközi bélyegkiállításnak a HUNFILA – és . az Alpok-Adria Nemzetközi Bélyegkiállításnak az Agora Művelődési és Sportházban. A rangos eseményen Európa 13 országának  kiállítói vesznek részt   

A bélyeg és képeslap-gyűjtés bővíti  ismereteinket a világról, a múltról, erősítik identitásunkat, mélyítik hazaszeretetünket. A bélyeg egy adott kor lenyomata, a jövő nemzedékének egyszerre mesélnek a múltról, és hordoznak értéket a jelen számára.
 A gyűjtés nem magányos, hanem közösségi tevékenység, hisz a gyűjtéshez, a vásárláshoz, a cseréhez legalább két ember kell.
A bélyeg és képes-levelezőlap gyűjtés a mai elektronikus világunkban is népszerű.  Jelentős esztétikai élményt nyújtanak a velük kapcsolatba kerülő emberek számára.

A bélyegnapra külön bélyegek és képes-levelezőlapok jelennek meg. A posta alkalmi bélyegző használatával fogja az eseményt gazdagítani.

A rangos esemény szervezési munkálatai már 2015. novemberében megkezdődtek, amikor megalakult a szervezőbizottság, mely az AGORA Művelődési és Sportházban minden hónap első keddjén tartja ülését.   

A Szervezőbizottság elnöke: Czirók Dénes. Tagjai; a MABEOSZ részéről: Glatz István MABEOSZ alelnök, Bánás Artúr, Dr. Lővei György, Tóth Gábor, Dr. Gaál Péter, Steindl Rezső, Kása Lászlóné, a Magyar Posta Zrt. részéről Csöngedi Éva.
SZMJV Polgármesteri Hivatala részéről Döbörhegyi Petra, az Agora Művelődési és Sportház igazgatója Parais István, valamint munkatársai Zsirai Dóra és Geosits Judit, a Szombathelyi Civil Kerekasztal részéről pedig Kőszegfalviné Pajor Klára elnök..

A szervezőbizottság egyik fontos feladata, hogy a rendezvény minél ünnepélyesebb és rangjához méltó megtartásához szponzorokat és támogatókat nyerjünk  meg

http://szombathelyi7.hu/hirportal/pink/7782-belyegnap-nemzetkozi-kiallitassal

http://szombathelyi7.hu/hirportal/kultura/7749-a-kepeslap-a-mult-zaloga

http://regio1.hu/hirek/17809/a-kepeslap-a-mult-zaloga/

 

A kiállításon a bélyegek mellett képeslevelezőlap anyagok is bemutatásra kerülnek, ezek az alábbiak:

Botos Lajos "Civisek városa"  (7 keret) és "Hortobágy Nemzeti Park (7 keret)

Czajtányi Endre: Színházak a monarchiában (7 keret) 

Kurdics Sándor: Ezréves Visegrád képeslapokon (5 keret) 

Kőszegfalviné Pajor Klára Szombathelyi képeslapok az 1897-99-es években (2 keret) , illetve Szent Márton emlékhelyek (2 keret)

Grádl Ferdinán Németorságból, "Die Donau von der Quellen biz zur Mündung" (6keret) Jaskulsky Janusz lengyelolszág (7 keret) , Binanzer Klaus Peter Németország Stuttgart 1879-1925, (8 keret)  Dombai Gyula Románia,(Bánát és Parium  5 keret)  Florkievitz Katalin Románia (Transyilvania 5 kere) , Kujundzic Branislav Horvátország (5 keret) , Malic Marjan Szlovénia (7 keret) 


Vissza az előző oldalra!
Képeslevelezőlap-gyűjtők Egyesülete - Magyar