Elérhetőségek

Képeslevelezőlap-gyűjtők Egyesülete

Cím: 9700 Szombathely,
Kisfaludy Sándor u. 1 - Pf: 233
Telefon:
+36(20)2865806
Gyűjtők Egyesület támogatása


Emmer Katalin

Emmer Katalin

1146 Budapest, Zugló
Telefon: 30 456 3149
E-mail :  emmerkatalin@gmail.com
Facebook: Emmer Katalin

1944-bem születtem Budapesten, ma is itt lakom. 1972 és 1993 között Székesfehérváron éltem, ahol felneveltem a két gyermekemet.  1999 óta vagyok nyugdíjas. 
1955 óta vallom magam képeslap gyűjtőnek. Édesapám MALÉV rádiós-navigátora volt, akkoriban indultak az első járatok a szomszédos országokba. Haza hozott néhány repülőgépes és városképes képeslapot, ami engem 11 évesen elbűvölt. A rokonok, ismerősök lapjait is megszereztem. 56 után jobban kinyílt a világ. Külföldi gyerekekkel leveleztem és küldtünk egymásnak lakóhelyünket ábrázoló lapokat.
Itthon összejártunk a gyűjtőkkel cserélni. A MALÉV járatok bővülésével egyre több országból hozott haza édesapám lapokat. A család huszonévekre zárójelbe tette a gyűjteményem gondozását. A Szovjetunió, az északi és déli szomszédaink szétválása késztetett a tízezer darabos gyűjteményem rendezésére. Ettől kezdve nem volt megállás......
Ma 80 ezer körüli a gyűjteményem. A közelmúltig " mindentgyűjtő" voltam. Kiemelten magyar városképek és világ összes országa érdekelt. Az utóbbiból 4 hiányzik. Ezen kívül még 10-15 témában volt néhány ezer vagy néhány száz darab képeslapom. 
A képeslapok sok örömet okoztak és okoznak ma is. Kíváncsiságom ébren tartja, tudásom gyarapítja. A gyűjtőtársakkal is szívesen találkozom. Az idő eljárt felettem, pár éve végre elhatároztam, radikálisan csökkenteném a témaköröket. Amit megtartok: Budapest, magyarországi településekből legalább 1 db és a világ országaiból 1-1 példány. Ezekben témákban fejlesztenék is, elsősorban kis települések érdekelnek. Az összes többitől meg kell válnom, ha biztonságban
szeretném tudni a képeslapjaimat. Sem a gyerekeim, sem a 4 unokám nem kívánja folytatni a gyűjteményem gondozását. 

Bemutatott képeslapok
Budapest
Az 1903-as lap jobb oldalán jól látszik az a ház és ablakai, ahol a gyerekkorom nagy
részét töltöttem.

A Ferihegyi repülőtér váróterme gyermekkorom játszótere. Rengeteget szaladgáltam
ott gyerekként.

A Wekerlei templomhoz sok emlék fűz és a kép jobb felső szélén látszik a lányom
kertje.

Emmer Katalin

Vissza az előző oldalra!
Képeslevelezőlap-gyűjtők Egyesülete - Magyar