Elérhetőségek

Képeslevelezőlap-gyűjtők Egyesülete

Cím: 9700 Szombathely,
Kisfaludy Sándor u. 1 - Pf: 233
Telefon:
+36(20)2865806
Gyűjtők Egyesület támogatása


Vámoscsaládi kiállításról

A falu, mely nevét a Répce hídjához kapcsolódó vámszedőhelyről kapta, először 1221-ben egy oklevélen került megemlítésre. A település és a 18. század végén épült templom védőszentje Szent Márton, ezért a kiállítás megnyitásával a község lakosainak régi vágya teljesült.

Németh Imre polgármester köszöntötte a Művelődési Ház nagytermében megjelent közönséget, majd köszönetet mondott a szervezőknek és a gyűjtőknek a kiállítás létrehozásáért.

A vámoscsaládi Hársfavirág Asszonykórus rövid műsorát követően Aigner Géza plébános beszélt a falu és a templom védőszentjéről, Szent Márton életútjáról, a jubileumi évről, és felkérte a képeslapgyűjtőket a kiállítási anyagok bemutatására.

Kőszegfalviné Pajor Klára, a Képeslevelezőlap-gyűjtők Egyesület elnöke  192 db lapot tartalmazó kiállítási anyaga elsősorban Szombathely Szent Márton emlékeit, és az egyházmegyéhez tartozó Szent Márton titulusú templommal rendelkező településeit, valamint Magyarország 17 Szent Márton helyiségét mutatta be képeslapokon. A gyűjteményben ezenkívül még több külföldi Szent Márton település is szerepel, érdekes információkat tartalmazó írásos, kiegészítő tájékoztatással.

Juhász Árpád gyűjtő Hegyfaluról érkezett, Szent Márton templomokat ábrázoló képeslapjait hozta el a kiállításra.

Steindl Rezső értékes Szent Márton bélyeggyűjteményét mutatta be, amelyben ritkaságnak számító, egyedi bélyegzések, elsőnapi borítékok is láthatók.

A kiállítást november 15-ig tekinthetik meg az érdeklődők a vámoscsaládi Művelődési Házban.

Tátrainé Kulcsár Irén

Vámoscsaládi kiállításról

Vissza az előző oldalra!
Képeslevelezőlap-gyűjtők Egyesülete - Magyar